ryttar–em

Kittel red fel – missar finalen

I ryttar-EM är Minna Telde och Tinne Vilhelmson Silfvén klara för kürfinalen i dressyr. För Patrik Kittel däremot gick allting fel.

Patrik Kittel som red fel vid dagens tävling och tvingades göra om galoppombytena i dagens Grand Prix Special på ryttar-EM i Danmark. 

– Det var jätteklantigt, sade Kittel till Radiosporten direkt efteråt. 

Missen kostade Kittel en finalplats. Men han var inte ensam om att göra bort sig. Tvärtom. Samtliga medaljörer i Grand Prix virrade till det. Charlotte Dujardin, som tog guldet (85,699), stod för en liknande blunder. Liksom tyskan Helen Langehanenberg (84,330) och holländskan Adelinde Cornelissen (81,548) som hamnade bakom engelskan på prispallen.

Minna Telde och Tinne Vilhelmson Silfvén är enda svenskarna i kürfinalen i dressyr. Minna Telde som fick en fullträff. 72,574 procent är nytt personbästa i disciplinen. Det räckte till en 15:e plats. Tinne Vilhelmson Silfvén kom åtta på 76,220.

– Det känns väldigt bra att få göra det på ett mästerskap. Santana är underbar och han kan plocka många procent. Han ger en häftig känsla, säger Telde till ridsport.se

– Under Grand Prix och lagtävlingen ville jag ha harmoni och rida på säkerhet. I dag vågade jag gå för mer "power", säger hon.

Radriosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".