Foto: Scanpix. Montage: SR.
basket

Kvarnby drar sig ur Basketligan

Nu står det klart: Kvarnby tvingas dra sig ur Basketligan (dam) på grund av ekonomiska problem. Det meddelar Svenska Basketbollförbundet i ett pressmedelande.

Sveriges Radioen fråga som var tvungen att lösas snabbt. Något klubben inte lyckats med. Därför tvingas Kvarnby nu dra sig ur Basketligan.

– Det är naturligtvis mycket tråkigt att Kvarnby tvingas dra sig ur Basketligan Dam men vi respekterar deras beslut och för både dem och Basketligans skull är det bättre att ta detta beslut nu än att de kanske tvingas dra sig ur senare när serien börjat, tävlingsutskottens ordförande Mats Carlson i ett pressmedelande.

– Vi har haft täta kontakter med klubben och vet att de verkligen försökt. Nu hoppas vi att Kvarnby och övriga basketföreningar i området samlar sina krafter så vi snart åter får lag från Göteborgstrakten i basketens högsta serier.

Basketligan inleds den 27 september. Spelschemat kommer förbli det samma men Kvarnbys matcher stryks.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".