Foto: Scanpix. Montage: SR.
friidrott

Ingen Tornéus – men Flink får tävla i Zürich

De tävlar i den första Diamond League-finalen i Zürich
1:01 min

Ingen Michel Tornéus. Men väl Sofi Flink - och Usain Bolt mot Justin Gatlin på 100 meter. Nu vet vi hur startlistorna ser ut i Zürichs glansfulla gala på torsdag.

Bland annat missat längdhoppskval i VM har gjort att Michel Tornéus aktiekurs dalat. Detta i kombination med att han själv och hans agent inte jobbat alltför hårt för att försöka få en inbjudan gör att han inte med på de startlistor till Zürichgalan som offentliggjordes idag.  

Men Angelica Bengtsson i stavhopp och Sofi Flink i spjut platsar. Detta är ett lysande belägg för att 18-åriga Flink nu räknas till de stora i världen.

– Jag är inte riktigt i deras liga. Men det känns ändå bra att komma ut och titta lite på hur det ser ut när de skickar iväg spjutet över 65 meter, sade Flink till Radiosporten i samband med DN-galan i torsdags. Flinks personliga rekord, satt i VM:s kvaltävling, är 61,94.

Det blixtrar till rejält på 100 meter på torsdag, med Usain Bolt mot Justin Gatlin. Amerikanen vann duellen i Roms Diamond League-gala, Bolt vann den viktigaste bataljen, VM-finalen i Moskva.

Hälften av friidrottens grenar har sin Diamond League-final i Zürich. Övriga, bland annat 1500 m med Abeba Aregawi, höjdhopp med Emma Green-Tregaro och herrspjut med Kim Amb, avslutar sin tävlingsserie i Bryssel nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".