1 av 2
Foto: Vilhelm Stokstad/Scanpix
2 av 2

Viktig seger för Brommapojkarna

2:50 min

Brommapojkarnas femte allsvenska seger kom i rättan tid. 2-0 hemma mot Mjällby innebar fortsatt kontakt med lagen kring nedflyttnings- och kvalstrecken.

Radiosportens Susanna Andrén valde lagens lirare:
BP: Andreas Eriksson
Mjällby: Daniel Ivanovski

Brommapojkarna hade press på sig att vinna på Grimstas konstgräs. Läget i bottenskiktet är utsatt.

Att mittlaget Mjällby inte är i samma behov av poäng syntes. Det var inte mycket Blekingelaget förmådde åstadkomma. Simon Nilssons skott i friläge som räddades av BP-målvakten Ivo Vazgec i den femte minuten var lagets bästa målchans under hela matchen.

BP hade å andra sidan svårt att komma åt Mjällby. Passningsspelet var för långsamt och förutsägbart för att rubba Mjällbys defensiv.

Mitt i första halvlek kom dock ledningsmålet. Andreas Eriksson tvära genomskärare nådde fram till Gustav Sandberg Magnusson, som bara hade att sätta till vänsterfoten.

Brommapojkarna fortsatte att rulla boll och dominera spelet i andra halvlek. Det dröjde dock till mindre än kvarten kvar innan avgörande kom - och då fick BP god hjälp av domaren Martin Strömbergsson. Han bedömde att Mjällbys målvakt fällde en frispelad Andreas Eriksson, gav BP straff - och Mattias Asper rött kort.

– Det blir en billig straff. Han går in och söker den ganska tydligt. Han springer fram och slänger sig. Jag är ju där men vart ska jag ta vägen liksom. Det är matchavgörande, säger Mattias Asper till Radiosporten.

Mauricio Albornoz satte straffen säkert bakom inhoppande andremålvakten Alexander Lundin. Trepoängaren var räddad.

– Vi är på gång nu. Vi gillar de här situationerna. Vi var nästan tvungan att vinna idag om vi skulle hänga på och det gjorde vi och det är jättestarkt. Vi kontrollerar matchen från början, säger Andreas Eriksson till Radiosporten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista