Foto: AP Photo/Jon Super
Fotboll - Premier League

Mållöst toppmöte på Old Trafford

Wayne Rooney spelade från start när David Moyes Manchester United ställdes mot José Mourinhos Chelsea på Old Trafford. Stormötet slutade mållöst.

Chelseafansen sjöng "vi ses nästa vecka" till Manchester Uniteds Wayne Rooney när lagen möttes i Premier League-fotbollen på måndagen.

Men annars var det defensivt och välorganiserat i matchen som slutade 0-0.

Det var tätt och försvarsinriktat från båda lagen, i synnerhet från Chelsea på Uniteds hemmaplan Old Trafford. Men det var inte bara fokus på det fotbollspraktiska utan på Manchester Uniteds Wayne Rooney som fick starta matchen.

Försnacket hade handlat om honom, om de två bud som Chelsea lagt som United avböjt, och om vad de olika lagens tränare tyckt om vad man bör och inte bör göra klubbar emellan - och spelare och tränare emellan. Chelseas tränare José Mourinho har sagt att det inte är konstigt att spelare går mellan klubbar inom samma liga. David Moyes, tränare i United, har tyckt precis tvärt om.

Och Mourinho har sagt att det är Moyes fel att Rooney inte trivs i sin nuvarande klubb.

Den brittiska läktarkulturen hade återkommande inlägg i ämnet under matchen.

"Vi ses nästa vecka" och "sajna honom" sjöng Chelseas anhängare. Uniteds kontrade med "José Mourinho, du ville ha det här jobbet".

Det försvarsinriktade spelet höll sig matchen ut, det slutade 0-0.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista