Foto: Scanpix, collage: SR
premier league

Mourinho: "Rooney måste bestämma sig"

0:26 min

Trots att han spelade från start för Manchester United i stormatchen mot Chelsea på måndagskvällen är Wayne Rooney fortfarande aktuell för en övergång till Londonklubben.

Managern José Mourinho vill se ett slut på spekulationerna så snart som möjligt.

– Han måste bestämma sig, sa Mourinho till BBC sent igår kväll.

Wayne Rooney har sagts vara på väg till Chelsea i flera veckor och Chelsea har bekräftat att dom lagt två bud på Rooney som Manchester United refuserat. Men intresset kvarstår och Chelseas manager José Mourinho höll fortfarande en dörr öppen igår kväll efter 0-0-mötet klubbarna emellan på Old Trafford.

– Det var inte vi som började. Någon började genom att tydligt säga att jag vill gå till Chelsea, jag är inte lycklig i Man Utd, sa Mourinho till BBC.

Wayne Rooney gjorde en mycket stark insats i den mållösa matchen och var planens främsta aktör enligt de flesta bedömarna i brittisk press. Under matchen fick han stöd från sin hemmapublik men även från Chelseas tillresta supportrar som sjöng ”we’ll see you next week” (vi syns nästa vecka) i riktning mot Rooney.

– Nu måste han säga antingen ”jag vill lämna” eller också ”jag vill stanna”, sa Mourinho till BBC.

Wayne Rooney är 27 år gammal och har spelat i Man Utd sedan 2004 när han lämnade moderklubben Everton. Han har gjort över 80 landskamper för England.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista