Foto: Scanpix. Montage: SR.
Fotboll - VM-kval

Experten: Rätt att ta med Källström

3:45 min

Kim Källström är återigen uttagen i det svenska landslaget. En bra truppspelare tycker radiosportens expert Ralf Edström.

När förbundskaptenen Erik Hamrén presenterade truppen som ska möta Irland och Kazakstan i september fanns Rysslands-proffset med.

– Det är väntat att Kim är med. Han är bra att ha med i truppen också även om jag inte tror att han startar, säger Radiosportens expert Ralf Edström.

Källström togs inte ut i truppen inför träningslandskampen mot Norge tidigare i augusti vilket väckte stor uppmärksamhet. Sedan dess har Rasmus Elm drabbats av en skada som håller honom borta under de nästkommande två VM-kvalmatcherna. Att Källström åkt in och ut lär dock inte göra honom mindre motiverad enligt Ralf Edström.

– Kim är alltid motiverad, så jag tror att han kommer att tillföra en hel del, säger Radiosportens expert.

Kim Källström får inte så mycket speltid i Spartak Moskva. Det är liknande situation för många andra som Ola Toivonen (PSV Eindhoven), Martin Olsson (Norwich) och Johan Elmander (Norwich) exempelvis.

– Självklart är det inte bra. Det är lite bekymmersamt, säger Ralf Edström.

Om du var förbundskapten, vilka skulle du ta ut som mittbackar?

– Per Nilsson och Mikael Antonsson bör få spela i den första matchen (mot Irland). Sen får vi se hur det går där.

Hur tänker du kring Anders Svensson?

– Jag tycker definitivt att han ska starta även om han kanske inte orkar 90 minuter. Det är en smart spelare och han hittar Zlatan väldigt bra, säger Ralf Edström.

Ralf Edströms startelva mot Irland:

Andreas Isaksson

Mikael Lustig Per Nilsson Mikael Antonsson Martin Olsson

Sebastian Larsson Anders Svensson Albin Ekdahl Alexander Kačaniklić

Johan Elmander Zlatan Ibrahimovic

Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista