Foto: Joel Snickars/Sveriges Radio
skidskytte

Kaptenen: "Vi tänker OS hela tiden när vi tränar"

5:23 min

Skidskytteherrarna har fokus på vinterns stora mästerskap med en ny förbundskapten, Johan Hagström.

Än har inte skidskyttesäsongen dragit igång men Radiosporten är redan i farten och har träffat nya förbundskaptenen Johan Hagström.

Hagström är tränare och förbundskapten för de svenska herrlandslaget och berättar för Radiosporten hur det går med satsningen inför säsongens stora mål och hur han trivs med nya jobbet.

– Vi tänker OS hela tiden när vi tränar, hur ska träningen se ut och hur ser förhållandena ut i Sotji. Det märks på grabbarna i laget att det är en OS-säsong!

OS i Sotji blir första gången Johan Hagströms följer ett OS som en del i svenska truppen. Som aktiv har han sedan tidigare ett par SM-guld men säger att han var långt ifrån samma klass som Björn Ferry och Carl-Johan Bergman. Hagström berättar även att samarbetet med dessa två tidigare OS-deltagare är en viktig del i planeringen inför säsongen.

– Vi jobbar väldigt mycket tillsammans och kommer ofta på bra lösningar som man som tränare kanske inte tänkt på annars.

Fredrik Lindström har två raka mästerskap med medaljer, senast i våras när han tog Sveriges enda medalj i VM i Nové Město, brons på distansloppet 20 kilometer...

Ihop med känslan av att lyckas när det verkligen gäller satsar nu Lindström mot nya medaljer även den här säsongen!   

– Ser jag till att vara i bra form när det gäller där så har jag goda chanser!

Joel Snickars
joel.snickars@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista