Foto: Scanpix.
inför basket-em

Ryggproblem hindrar Jerebko från att träna

NBA-stjärnan Jonas Jerebko fanns inte med när basketlandslaget genomförde sin sista träning på svensk mark inför basket-EM. Känningar i ryggen sätter stopp.

Jonte Karlsson är dock inte orolig för Detroitspelarens medverkan i EM i Slovenien, som inleds om en vecka.

– Jag vet inte hur allvarligt det är. Han ska få behandling, men det ska inte vara några problem. Vi hoppas att han är med redan på fredag, säger landslagschefen Jonte Karlsson om Jerebkos skada.

– Vi tycker att det är bättre när han har lite känningar att han står över än att han tränar.

Sverige spelar på fredag EM-genrep mot Tyskland, i Tyskland, innan man reser till EM-staden Koper vid den slovenska kusten. EM-premiären mot Grekland spelas på onsdag nästa vecka.

Och svenske förbundskaptenen Brad Dean känner en större oro än sin landslagschef över Jerebkos förberedelser.

– Det finns alltid en risk. Vi får se. Man vet aldrig hur det blir med en rygg, säger Brad Dean till Radiosporten.

Även Jonathan Skjöldebrand har dragits med ryggproblem men tränade med laget på onsdagen. Beslut om han följer med till EM eller ej tas efter onsdagens träning. Tobias Borg är Brad Deans förstaval som ersättare om Skjöldebrand inte kan åka med till Slovenien - men Borg är även han skadad och tränade inte på onsdagen.

Så, om Jonathan Skjöldebrand inte kan spela blir det troligtvis Alexander Lindqvist som ersätter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista