FOTO: Bob Levey/Scanpix

Ytterligare en fotbollsspelare fast för dopning

Ordföranden: "Det är ett samhällsproblem"
5:29 min

Nu har ytterligare en elitspelare i amerikansk fotboll åkt fast för dopning. Mitt under klubbens uppladdning för SM-semifinalspel.

Det är den andra spelaren från samma klubb som stängs av på en vecka. I måndags stängdes en spelare från Uppsala 86:ers av för ett ämne som finns i kosttillskott.

Den andra spelaren åkte fast efter att ha rökt cannabis. Han är nu avstängd under utredning. Det uppger klubben i ett pressmeddelande.

– Det har hänt i vår klubb men egentligen tror jag det är ett samhällsproblem, säger klubbens ordförande Martin Söderberg till Radiosporten.

"Jag är en idiot. Inser först nu vilken enorm skada jag orsakar för laget, vänner och familj", säger spelaren.

– Spelaren har meddelat oss att han har inlett samtalsbehandling för sitt bruk av cannabis så det är alldelles uppenbart att det är en kille som har haft bekymmer, säger Martin Söderberg.

Spelarna hade åkt fast vid två olika kontrolltillfällen, bekräftar Tommy Forsgren vid antidopningsgruppen hos Riksidrottsförbundet, för TT.

Det finns en tredje amerikansk fotbollsspelare under utredning. Men det är en spelare som i olikhet med Uppsala-spelarna tillhör en klubb som inte har med SM-slutspelet att göra.

-Det är inget som kommer att påverka slutspelet, säger Forsgren.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".