Foto: John Macdougal/Scanpix
em fälttävlan

Svennerstål: "Blir besviken om vi inte vinner EM"

Ludvig Svennerstål: "Man måste sätta sina mål högt"
6:10 min

I den andra halvan av dressyren ska stjärnan Sara Algotsson-Ostholt och framtidshoppet Ludvig Svennerstål försvara de svenska färgerna.

Sverige ligger bra till i lagtävlingen i fälttävlans-EM efter den första dagen, då den första halvan av startfältet genomförde sina dressyrpass.

När den andra halvan tar sig an dressyrutmaningen är det dags för den svenska stjärnan, Sara Algotsson-Ostholt att göra EM-entré, ungefär ett år efter OS-silvermedaljen i London.

– Den där medaljen har kanske inte förändrat mitt liv, men jag har blivit tvungen att lära mig säga nej. För det är många som hör av sig och vill ha med mig på möten, föreläsningar, intervjuer och liknande, säger Sara Algotsson-Ostholt till Radiosporten.

– OS-medaljen och uppståndelsen kring Jerringpriset, där jag kom tvåa i slutomröstningen har gjort att det är många som känner igen mig.

 Saras silverkompis från OS, det spänstiga stoet Wega, är skadad och i stället rider Sara yngre och kanske lika talangfulla Reality i EM.

– Reality är bara 9 år, vilket är ungt och oerfaret i sammanhanget, och kanske kan det gå bra för oss i EM. Men det krävs mycket för framgång – mod, styrka, uthållighet, koncentration.

Sara är stjärnan och Ludvig Svennerstål ett av de stora framtidshoppen i svensk fälttävlan. Han virvlade in i mångas medvetanden via ambitiösa och fartfyllda OS-insatser tillsammans med hästen Shamwari förra året och tänker nu tillsammans med samme kompis uträtta stordåd i Malmö

– Det är klart jag blir besviken i fall vi inte vinner EM. Man måste sätta sina mål högt, hästen känns fin och även om det är mycket som måste klaffa för att det ska bli stora framgångar så har jag höga förhoppningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".