Foto: TT
Czech hockey games

L-G Jansson: "En typisk försäsongsmatch"

L-G Jansson: "Såg lite enkelt ut"
1:50 min

Det märktes att det är tidigt på säsongen och skickligheten lös stora stunder med sin frånvaro. Det tyckte Radiosportens expert L-G Jansson som plussade Markus Karlsson i målet.

Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson tyckte att matchen mot Ryssland i Czech hockey games var en typisk försäsongsmatch.

– Skickligheten lös med sin frånvaro, vilket det naturligtvis gör så här tidigt. Det går fort på isen, de svenska grabbarna mötte tunga ryska skickliga spelare. utifrån det läget var det ändå bra, säger L-G Jansson.

Radiosportens kommentator höll inte riktigt med.

– Spelmässigt var det en riktigt skaplig match för att vara så tidigt på säsongen. Det svenska laget hade allt som man kan begära. Det var ett jättehårt arbetande lag, säger Magnus Wahlman.

Skellefteås nyförvärv Markus Karlsson gjorde en riktigt bra match och plussades av L-G.

– Icke förty släppte han två puckar som inte såg helt otagbara ut. Det såg lite enkelt ut, säger L-G Jansson.

– Bland backarna var lagkapten Staffan Kronwall tongivande och bland forwards var det Linus Klasen och Dick Axelsson. De fick så mycket isytor där deras teknik firade stora triumfer, säger Lars-Gunnar Jansson.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".