europa league

Jörgen Lennartsson: "En glädje"

Elfsborgs tränare: "Hade gärna mött Liverpool"
2:54 min

Elfsborgs tränare var lugn men mycket glad efter avancemanget till Europa League.

– Jag känner glädje framför allt, väldigt nöjd med spelarnas prestation i dag. En väldigt väl genomförd match på alla plan, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson till Radiosporten.

Elfsborg slog Nordsjälland borta med 1-0 och är klart för Europa League.

Jörgen Lennartsson bytte in Mikkel Beckmann i andra halvlek. Dansken avgjorde sedan matchen med ett snyggt nickmål. Men Lennartsson vill inte ta åt sig någonting av äran.

– Inget är min förtjänst. Inlägget var väldigt bra, passningen dessförinnan och hans egen förtjänst när han kom in i rätt yta.

Det har klagats en del i Sjuhäradsbygden när det gäller Elfsborgs säsong. Räddade ni säsongen i och med den här segern?

– Det gjorde vi väl på sätt och vis. Men samtidigt är det så att i en sådan här verksamhet att man måste vinna hela tiden, med en massa SM-guld på rad och om man då kommer sjua är alla missnöjda. Det är en del av det är gamet att tackla det på ett bra sätt.

Vilka lag vill ni helst möta i Europa League?

 Jag hade gärna spelat mot Liverpool men de är för dåliga nu. Men Jon Jönsson vill gärna möta Tottenham, så för Jons skull säger jag Tottenham. Annars vill jag helst möta lag som vi har chans att vinna mot, det är det allra viktigaste.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".