Foto: Scanpix.
ridsport

Svenskarna imponerade i dressyren

Sara Algotsson Ostholt: "Kände mig väldigt lugn med min uppgift"
2:05 min

Sara Algotsson-Ostholt visade bitar av sin briljans när hon, tillsammans med den storväxta hästen Reality, producerade en högtstående dressyrinsats vid EM i fälttävlan i Malmö. Och hon var inte ensam av svenskarna att prestera. Även Ludwig Svennerstål gjorde väldigt bra ifrån sig.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd. Hon skötte sig jättebra. Hon blev lite spänd där inne på banan men gjorde inga missar så jag är väldigt nöjd med hur hon jobbade, säger Sara Algotsson Ostholt till Radiosporten om hästen Reality.

Sara och Reality ligger sexa i den individuella tävlingen och deras prestation förde upp det Svenska laget i ledning. En ledning som Tyskland tog över senare under dagen mycket tack vare suveräne Michael Jung.

– Nu har vi grundat med bra poäng inför fortsatta grenar så nu får vi försöka dra på oss så lite straff som möjligt i de andra två grenarna, säger Sara Algotsson Ostholt.

Men det var inte bara Algotsson Ostholt som imponerade av svenskarna. Ludwig Svennerstål och Shamwari gjorde ännu bättre ifrån sig och fick 37,60 i straff. Ett personbästa för svensken och med det var han tvåa i dag.

– Det känns bra. Jag tyckte det var några små misstag som var lite synd, men vi gjorde ett personbästa och jag är väldigt nöjd med hästen, säger Svennerstål till Radiosporten.

Tyskland leder lagtävlingen på 112,20 straff totalt. Sverige är tvåa på 120,20 och Storbritannien trea på 125,20.

De svenska ryttarna ligger trea, delad femma, tia och på sjuttonde plats.

På lördagen går tävlingarna vidare med terrängritten på en bana över 5 985 tuffa meter, med 31 rejäla, men schyssta hinder.

Christian Olsson
christian.olsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".