Misstänkt spelskandal inom svensk fotboll

Svenska spel stoppade spel på två matcher i division 1 södra förra veckan efter att man upptäckt ett avvikande spelmönster, skriver Expressen.

En spelskandal kan vara på väg att rullas upp inom svensk fotboll. Det är Expressen som kan avslöja att Svenska spel stoppade spel på två matcher i division 1 södra i förra veckan, efter att man upptäckt ett så kallat avvikande spelmönster.

Det gäller matchen Halmia-Limhamn-Bunkeflo 2007 som spelades 16 augusti, där gästerna vann med 2-1, och Lund-Kristianstad 19 augusti. Den matchen vann Kristianstad med 2-0.

Händelserna har nu polisanmälts. Svenska Spel vet ännu inte exakt vad som hänt, eller hur lång tid utredningen kommer att ta.

– Det har upprättats en anmälan hos polisen så därför kan vi av förklarliga skäl inte gå in i detalj på vad det exakt handlar om. Vi har konstaterat ett avvikande spelmönster som vi vill få utrett ordenligt, säger Svenska Spels presschef Johan Tisell till Expressen.

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista