Foto: Scanpix.
fotboll – europa league

Lennartsson: "En okej lottning"

2:50 min

Elfsborg lottades mot belgiska Standard Liège, österrikiska Salzburg och danska Esbjerg i Europa Leagues gruppspel. En drömlottning enligt många. En okej lottning enligt Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson.
– Ja, det var en okej lottning. Det är lag som är möjliga för oss att vinna mot om vi gör bra prestationer.

örgen Lennartsson är nöjd med lottningen, men han vill inte kalla gruppen med Standard Liège, Salzburg och Esbjerg.

– Drömlottning vet jag inte om man kan kalla det på det här planet. Alla lagen vi ska spela mot är bra fotbollslag, och Standard Liège och Salzburg är lag som är långt före oss på Uefas ranking. På det sättet är det inge lag vi kan känna att vi är favoriter mot. Esbjerg är kanske 50-50, säger Lennartsson till Radiosporten.

Hur ser du på era chanser i gruppen?

– Om vi gör bra prestationer så har vi bra chanser att plocka poäng mot de här lagen. Det känns som vi kommer kunna vinna ett antal utav de här matcher och fajtas om de två platserna som gör att man går vidare efter nyår också.

Enligt Jörgen Lennartsson var det blandade känslor i Elfsborgs trupp när lottningen var klar.

– Det finns ju olika perspektiv på det här med lottningar. Vissa känner kanske att man gärna vill ha några storlag som är kul att spela mot, som man kanske inte får göra så ofta i sin karriär. Publikt fanns det kanske också lag som var bättre rent intressemässigt.

– Men de flesta spelarna och ledarna känner att det är det sportsliga perspektivet so m är det viktiga och att det är motståndare vi bra möjlighet att göra bra resultat mot, och det här var väl en lottning som kändes okej jämfört med alla andra lag vi kunde spelat mot, säger Lennartsson.

Petra Svensson
petra.svensson@sverigesradio.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista