2011 förlorade Sverige mot Finland i finalen. Foto: Scanpix

Sweden Hockey Games går i graven

Tre Kronors hemmaturnering försvinner efter den här säsongen. Däremot kommer landslagsturneringarna i Finland och Ryssland att finnas kvar. I övrigt kommer ishockeylandslaget att spela enstaka landskamper.

Förslaget till de kommande årens landslagsprogram arbetades fram under helgen i samband med Czech hockey games i Pardubice. Det slutgiltiga beslutet kommer att tas vid Internationella ishockeyförbundets kongress den 18 september.

Sedan tidigare var det klart att Euro hockey tour försvinner. Bland annat för att ge klubbarnas internationella utbyte större plats.

Däremot blir två turneringar kvar, Karjalaturneringen i Finland i november och Channel One cup i Ryssland i december.

Sweden hockey games försvinner efter den här säsongen och i stället kommer enstaka landskamper att spelas på hemmaplan.

– Det här kommer att gälla i två år och sedan gör vi en utvärdering, säger Svenska ishockeyförbundets Peter Forsberg.

Han är nöjd med att hemmaturneringen försvinner.

– Ja, eftersom vi inte fyller läktarna för tillfället. Det är bättre att spela två hemmamatcher på ställen där hockeyn är het. Då kan vi till exempel möta Finland en torsdag i Växjö och på söndag i Göteborg, säger han.

För klubbarna innebär det att landslagsuppehållet i augusti försvinner. De i november, december, februari och april blir kvar.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista