Arkivbild. Erik Hamrén (t.v.) och Kim Källström. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX.
vm-kvalet

Här är Källströms syrliga passning till Hamrén

4:38 min

Dåligt med speltid i klubblaget är inget helgjutet argument för att inte få spela i landslaget, det menar Kim Källström med tydlig adress till förbundskapten Erik Hamrén.

Den rutinerade landslagsmittfältaren Kim Källlström kommenterade på måndagen för första gången petningen ur landslagstruppen inför landskampen mot Norge som spelades i augusti.

Och det var en, mellan raderna, tämligen kritisk Källström som mötte den svenska presskåren i Stockholm.

– Han (Hamrén, Radiosportens anm.) var väldigt tydlig med att beslutet redan var fattat. Det fanns inte så mycket att säga.

– Ringer någon och vill diskutera någonting så är det en sak, ringer någon och informerar om något då är det på ett annat sätt ju.

– Jag respekterade hans beslut. Det är ju så att tränaren bestämmer, men det är klart att jag blev förvånad.

Källström, som har spelat 103 A-landskamper för Sverige, blev uttagen igen i VM-kvaltruppen som ska möta Irland fredag 6 september och Kazakstan tisdag 10 september. Detta trots att speltiden i hans klubblag Spartak Moskva fortsatt har varit skral.

Resonemanget kring att spela ordinarie i klubblaget för att få spela i landslaget har ju förekommit tidigare. Hur ser du på det resonemanget?

– Det är problematiskt såklart. Sverige är en relativt liten fotbollsnation. Jag tycker inte att det är ett helgjutet argument för att inte spela.

– Sverige är en rätt liten nation och det blir komplicerat om man målar in sig i ett hörn med sådana argument.

Sverige möter Irland i VM-kvalmatchen i Dublin på fredag kväll. Radiosporten direktsänder med avspark 20.45.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista