STOCKHOLM 20130903 Pressträff med landslaget och Ola Toivonen på Stockholms Stadion inför VM-kvalmatchen mot Irland på fredag. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX.
vm-kvalet

Toivonen om PSV: "Inte bra alls"

6:42 min

Ola Toivonens sommar har varit osäker. Flera gånger har han kopplats samman med nya klubbar men när transferfönstret stängde i natt var han fortfarande kvar i PSV Eindhoven.

– Säsongsinledningen har inte varit bra alls, säger Ola Toivionen till Radiosporten.

Toivonen meddelade tidigare i år att han inte tänker förlänga sitt kontrakt, som går ut nästa år, och har placerats utanför laget under säsongsinledningen. Men trots att allt pekade på att han skulle flytta till en annan klubb är han kvar.

– Det fanns inga intressanta alternativ, säger Toivonen till Radiosporten.

Nu är det fokus på Irland på fredag och Kazakstan på tisdag. Irland är den definitiva nyckelmatchen men Sverige har haft svårt både mot Irland och Nordirland på senare tid. Vad är det som gör det så svårt på den gröna ön? Passar motståndet?

– Det återstår att se, men jag tycker att vi har goda chanser, säger Toivonen.

– Dom är bra på det dom gör. Dom är bra på att gå fram och vinna andrabollar.

Landslaget tränade i dag (tisdag) på Stockholms stadion i solsken. Mikael Lustig är det enda frågetecknet i den förväntade startelvan. Han tränade inte men hoppas fortfarande på spel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista