Arkivfoto: Bertil Ericson / SCANPIX.
davis cup

Hopplöst för svenska DC-laget

De svenska tennisherrarna står inför ännu en svår, på gränsen till omöjlig, uppgift i Davis cup. 13-15 september ställs Sverige mot Slovakien i Bratislava.

På tisdagen nominerade den svenske förbundskaptenen Fredrik Rosengren fyra av de totalt fem spelarna.

I dubbel kommer den rutinerade duon Robert Lindstedt och Johan Brunström att spela. Desto svagare ser det som väntat ut på singelsidan.

Isak Arvidsson, rankad 561 på ATP-rankingen, och Patrik Rosenholm, 564:a, är uttagna. Sveriges just nu bäste singelspelare, Markus Eriksson, är handledsskadad. Det är ännu osäkert om han blir den femte och siste spelaren att bli uttagen i DC-truppen.

– Jag kan ändra i laget fram till nästa torsdag då lottningen görs och jag avvaktar veckans träning i Jönköping lite för att se vem som skall få följa med, säger Fredrik Rosengren till tennisförbundets hemsida.

Den 13-15 september spelas semifinalerna i årets Davis cup (Tjeckien-Argentina och Serbien-Kanada). Samma helg spelas alltså Play off-matcherna som avgör vilka lag som spelar i World Group nästa år.

Skulle Sverige förlora mot Slovakien, som har två singelspelare (Martin Klizan och Lukas Lacko) på topp 100-listan, väntar en avgörande Play off-match på hemmaplan mot Danmark den 25-27 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista