Alla hockeyallsvenska tränare (SSK saknas) Foto: Joel Snickars/Sveriges Radio

Rögle topptippas i allsvenskan

3:57 min

Idag var det upptaktsträff inför Hockeyallsvenskan som drar igång med första matcherna på torsdag nästa vecka.

Ett klassiskt lag som efter tvångsnedflyttning till division ett nu är tillbaka i Allsvenskan är Björklöven.

– Det känns fantastiskt roligt, det känns som att vi är tillbaka i elithockeyn nu! Den primära målsättningen nu är att etablera oss i Allsvenskan, säger Jens Öhman tränare i Björklöven till Radiosporten.

Ett annat lag som kommer från ett annat håll både geografiskt och i seriesystemet är Rögle som förra säsongen åkte ur Elitserien, det som numera heter SHL.

Rögle har redan innan säsongen dragit igång fått en hel del uppmärksamhet bland annat eftersom man knutit till sig både Mikael och William Nylander.

Ängelholmsklubben tippas av många som ett av seriens topplag och enligt svenska spel är det dom som kommer ligga högst upp i tabellen när alla omgångar är spelade.

– Vi har satt upp som målsättning att vi ska ta oss till kvalserien och hur vi tar oss dit spelar mindre roll, det viktigaste är att vi tar oss dit säger Dan Tangnes tränare i Rögle. 

Joel Snickars
joel.snickars@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista