Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
herrlandslaget

Svensson: ”Vi måste hålla ihop laget”

2:02 min

Sveriges ödesmatch mot Irland närmar sig. På onsdagen tränade Sverige i Stockholm igen innan laget imorgon reser till Dublin. Anders Svensson kan vara aktuell för startelvan efter några starka framträdanden på senare tid.

– Får jag spela från start gör jag mitt bästa så länge jag orkar, säger han till Radiosporten.

I senaste träningsmatchen mot Norge kom Anders Svensson in efter en knapp timma och svarade för ett starkt inhopp. Bland annat stod han för ett riktigt konstmål när han skickade in 4-2-målet från långt håll bakom den chanslösa norska målvakten Rune Jarstein.

Om Svensson får chansen från start mot Irland återstår att se men det tycks stå mellan honom Pontus Wernblom och Albin Ekdahl när de gäller de två centrala mittfältspositionerna.

Jag försöker att pusha dom andra om jag sitter på bänken. Får jag spela från start gör jag mitt bästa så länge jag orkar, säger Anders Svensson till Radiosporten inför dagens träning på Stockholms stadion.

Hur ska ni spela mot Irland?

– Kompakt försvarsspel och med en stor rörelse i vårt anfallsspel. Svårigheterna blir att hålla ihop laget så att vi inte blir utspridda.

Roger Burman
roger.burman@sverigesradio.se

Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista