Foto: Johan Engman / SCANPIX.
basket-EM

Förbundskaptenen: "Måste spela på toppen av vår förmåga"

Förbundskapten Brad Dean inför EM-premiären
1:00 min

Ikväll spelar Sverige EM-premiär i basket – för första gången på 10 år.
På andra sidan planen står guldtippade Grekland. Ett lag som är så bra att förbundskapten Brad Dean har haft svårt att hitta en taktik som ska knäcka dem.

– De är bra från första till sista spelare och de leds av europas bästa point guard. Vi måste spela på toppen av vår förmåga samtidigt som de har en dålig dag, säger Dean som ändå har pekat ut en spelare att fokusera på – Vassillis Spanoulis.

Spanoulis som utsågs till europas mest värdefulla spelare förra säsongen är hjärtat i detta stora grekiska lag och Brad Dean har utsett Thomas Massamba till spelaren som ska sätta stopp för honom.

– Thomas har stoppat många bra guarder i europa förut. Det gäller att spela aggressivt försvar och se till att han inte får bollen när han vill ha den, säger Dean.

Radiosportens expert Nina Baresso tropr inte att Massamba kommer att kunna störa Spanoulis tillräckligt bra.

– Vi vet att Thomas är start och kvick och kan spela försvar mot alla spelar, men Spanoulis är för bra. Han är europas bästa och jag tror att Thomas får det jobbigt i den kampen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".