Kent Hertzell. Foto: Robin Haldert / SCANPIX.
superettan

Därför lämnar han Hammarby

Kent Hertzell avsäger sig sina uppdrag som ordförande i Hammarby IF Fotbollförening och i Hammarby Fotboll AB, det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

"Valberedningen fick en rak fråga på mötet om de hade förtroende för styrelsearbetet, och där och då fanns inte förtroendet kvar", säger Kent Hertzell enligt Hammarbys pressmeddelande och tillägger:

"Det är valberedningens uppgift att utvärdera det jobb vi gör i styrelsen, och om inte förtroendet från dem finns, då finns inte grunden för mig som ordförande att sitta kvar, som jag ser det."

Hertzell valdes in i Hammarby IF Fotbollförenings styrelse 2010 och fattade beslutet att lämna posten som ordförande efter tisdagskvällens medlemsmöte.

Under mötet ska det enligt Hertzell ha framkommit kritik från medlemmarna och valberedningen påstås inte ha förtroende för styrelsens arbete.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista