Jeffrey Taylor. Foto: Janerik Henriksson/TT
basket-em

Jeffrey Taylor: "Vi måste kollektivt bli bättre"

Jeffery Taylor: "Vi har för många svackor i defensiven"
2:48 min

NBA-spelaren Jeffery Taylor inledde starkt i EM-premiären. Men Charlottespelaren sågar Sveriges försvarsspel.

Jeffery Taylor var stekhet inledningsvis och startade matchen mot Grekland med två raka trepoängare. Men vad hjälpte väl det när Grekland satte i en högre växel och vann till slut med 79-51?

– Det är aldrig kul att förlora. Grekland är ett tufft lag, ett av de favorittippade lagen i turnineringen. Vi hade lite problem med att sätta skott och ta vara på våra chanser på den offensiva sidan. Och så hade vi för många svackor i det defensiva. Det är svårt att vinna då, säger Jeffery Taylor efter matchen.

– Det borde inte vara 30 poäng. Det var både dom och vi - vi spelade dåligtförsvar och de bra. Men jag tycker inte de är 30 poäng bättre än oss.

Taylor blev Sveriges bäste poängplockare med 16 poäng. Han spelade nästan 27 minuter och hade en skottprocent på 45,5. Från straffkastslinjen satte han ter av sex skott.

– Jag spelade bra. Missade lite straffkast och missade lite enkla skott, men annars spelade jag bra, säger han om sin egen insats.

Mot slutet av matchen valde förbundskaptenen Brad Dean att vila både Jeffery Taylor och Jonas Jerebko, för att ha sina nyckelspelare fräscha till matchen mot Finland.

Det blir en nyckelmatch för Sverige om laget ska ha en chans att överraska och ta sig vidare från EM:s grupp D, och taylor är beredd på tufft motstånd.

– Dom är tuffa, dom har flera spelare som har spelat länge tillsammans så det blir en tuff match.

– Vi måste prata mer, röra oss mer tillsammans och kollektivt spela bättre. Det blir lite stillastående ibland. Vi måste få lite mer enkla poäng och då måste vi röra oss mer och passa mer. Ta vara på våra chanser bättre.

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Lena Sundqvist
lena.sundqvist@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".