Foto: TT/Lena Sundqvist/Sveriges Radio

Experten: "Jerebko var inte bra"

2:41 min

Radiosportens expert Nina Baresso kräver mer av den svenska NBA-stjärnan Jonas Jerebko, efter storförlusten mot Grekland i EM-premiären.
– Han var inte på den nivån man kan förvänta sig, säger hon.

Sverige fick en lektion i basket av Grekland. Blågult hängde med i tio minuter, sen visade Grekland varför de räknas som ett av Europas allra bästa lag. Slutresultatet skrevs till sist till 79-51.

– Sverige startade bra, men sen tappade de spelet. Det var för många enkla misstag och för dålig returtagning, säger Radiosportens expert Nina Baresso.

Det är NBA-stjärnorna Jeffery Taylor och Jonas Jerebko som ska bära det svenska landslaget. Men Baresso tycker inte att Jerebko klev fram.

– Han var inte alls på den nivån man kan förvänta sig. Jerebko var inte bra alls, han visade inga ledaregenskaper. Taylor däremot, var en av de bättre spelarna.

Finns det något positivt att ta med sig från den här matchen?

– Dino Pita. Han gjorde sju poäng och spelade bra under de minuterna han fick. Jag tycker att de borde använda honom mer än vad de gjorde mot Grekland. Annars finns det inte många ljusglimtar, säger Baresso.

Redan på torsdagen har Sverige chans till revansch - då väntar Finland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista