Foto: TT

"Alla förväntar sig en enkel seger"

2:36 min

I går slog Finland Turkiet i basket-EM. En stor skräll - och nu är hybrisen på topp i vårat östra grannland inför eftermiddagens derby.
– Det blir en säker seger för oss, säger Chrisoffer Herberts, journalist på Hufvudstadsbladet.

Finland stod för en riktig skräll i basket-EM i går, när Turkiet besegrades med 61-55.

– Matchen möttes med stort jubel. Förvåning och stort jubel. Nu snackas det mycket basket i Finland, all annan idrott kommer i skymundan. De kan göra något stort och gå långt nu, säger Christoffer Herberts, finsk journalist på Hufvudstadsbladet.

Och efter gårdagens seger är hybrisen på topp inför dagens match mot Sverige. Det blir en säker seger, enligt finländarna.  

– Utan tvekan kommer vi att vinna. Det finska basket-folket tänkte sig inför EM att det skulle bli svårt mot Grekland och Turkiet, men garanterat seger mot Sverige. Nu slog vi Turkiet och alla förväntar sig därför en enkel seger mot Sverige, med 15-20 poäng ungefär, säger Herberts.

Om Finland är lika kaxiga efter matcher återstår att se, men i Sverige hoppas vi självklart på den gamla devisen "skrattar bäst som skattar sist."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista