basket-em

Baresso: "Sverige måste hitta samspelet"

Nina Baresso inför Finland: "Finlands försvar bland det bästa jag sett"
2:05 min

EM fortsätter för svensk del med en måstematch mot Finland. Ska det bli seger måste Sverige höja sig både i offensiven och defensiven - och hitta ett eget spel, säger Radiosportens expert Nina Baresso.

Medan Sverige som förväntat föll mot Grekland i EM-premiären (51-79) skrällde Finland genom att vinna över gruppfavoriten Turkiet med 61-55.

– Finland hade imponerande försvarsspel. Deras man-man-försvar var näst intill perfekt, oh hur de offrade sig själva för varandra i sitt försvarsspel var bland det bästa jag har sett nästan, säger Radiosportens expert Nina Baresso.

Finlands stora stjärna Petteri Koponen styr det finländska spelet och satte tolv poäng och plockade nio returer mot Turkiet. Det är honom Sverige måste stoppa, och den som kommer att får uppdraget blir Thomas Massamba.

– Det blir en svår nöt att knäcka för Thomas. Koponen är väldigt lugn i sitt sätt att spela, han styr sina lagkamrater och tar på sig den här ledarrollen som vi (Sveirge) saknade i gårdagens match.

Finland överraskade väldigt många genom att komma nia i EM för två år sedan, och ställer upp med i stort sett samma lag den här gången. Nina Baresso tror att Finland kan gå lika långt den här gången.

– De har haft samma lag nästan i sju-åtta år nu, och det tror jag blir deras styrka. Sen har de också visat att de har bredd i laget. Oavsett vilka spelare de bytte in mot Turkiet så vek sig inte spelet, de höll samma tempo och samma intensitet.

För Sverige gäller det att minnimera misstagen och spela enklare och med ett högre tempo än mot Grekland.

– Framförallt att steppa upp i försvaret och hitta samspelet offensivt också. jag tycker inte vi hade någon tydlig spelplan varken i försvaret eller offensivt, säger Nina Baresso.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".