fotboll

AIK stäms på en halv miljon kronor

Konkursförvaltaren för AIK:s tidigare storsponsor Panaxia stämmer klubben på en halv miljon kronor.

Det var för ett år sedan som den tidigare AIK-sponsorn Panaxia försattes i konkurs, med skulder på upp emot 300 miljoner kronor. Bolagets tidigare vd, som dessutom varit styrelseledamot och aktieägare i AIK, är häktad för ekobrott.

DN skriver att ett antal bolag "fick ut stora summor på oklara grunder under åren före konkursen", och det är de pangerna som konkursförvaltaren nu vill kräva tillbaka.

Pengarna som AIK stäms på är en halv miljon kronor som ska ha gått till löner till ungdomstränare i AIK.

AIK Fotbolls ordförande Johan Segui säger till Aftonbladet att klubben kommer att bestrida kraven.

– Vi har inte gjort något fel. Så vi kommer att bestrida hans framställan. Vi har inte gjort något som vi inte borde, säger Segui till tidningen.

Till Dagens Nyheter säger konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson kan de bli aktuellt med fler, och mycket större krav, på AIK i framtiden.

Sveriges Radio har tidigare rapporterat om att AIK fotboll kan som de fått från det konkursade säkerhetsföretaget Skyddsteknik - ett dotterbolag till Panaxia - som för närvarande utreds för omfattande ekonomisk brottslighet.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista