Foton: Scanpix Montage: Sveriges Radio
Fotboll - Landslaget

Per Nilsson: "Bra fight som lag"

3:27 min

Det var många i det svenska landslaget som var sega i kroppen efter den viktiga segern borta mot Irland igår.

– Det är mycket skönare att ha ont när du har tagit tre poäng i en sån här viktig match, säger mittbacken Per Nilsson till Radiosporten.

Det svenska landslaget hade en tung inledning på matchen och hamnade i underläge med 1-0 men Per Nilsson berömmer laginsatsen.

– Som lag agerade vi lite nervöst första 20-25 och gav bort lite mycket bollar. Spelmässigt gör vi ingen toppmatch men vi gör en riktigt bra fight som lag och det är därför vi vinner matchen.

Till matchen mot Kazakstan på tisdag är Andreas Granqvist tillbaka i laget efter avstägning men Per Nilsson hoppas trots det att få starta på nytt.

– Det har jag inte lagt något fokus på, nu försöker man återhämta sig. Det är tränaren som bestämmer laget och vi spelare ska lägga fokus på vår egen prestation, säger han.

Erik Hamrén gav det nykomponerade mittbacksparet Per Nilsson och Mikael Antonsson godkänt men var inne på samma spår som Per Nilsson på dagens presskonferens.

– De vann duellerna och vi hade svårt att få bort bollen men framförallt tycker jag vi hade lite svårt när vi vann bollen första 20 vi tappade den väldigt snabbt och därför fick de tryck på oss, sa förbundskapten Erik Hamrén.

Nu flyger landslaget tillbaka till Stockholm för rehabträning och förberedelser till matchen borta mot Kazakstan på tisdag.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista