1 av 2
2 av 2
Foto: Janerik Henriksson / TT
Basket-EM

Gaddefors: "Vi trivs under press"

Viktor Gaddefors: "Spelar vi tillsammans kan vi vinna igen"
0:44 min

Efter gårdagens skrällseger mot Ryssland så väntar ikväll ny måstematch mot Turkiet.

– Jag tror att vi trivs under press. Vi gjorde ju det i går i alla fall, säger Viktor Gaddefors.

Efter en svag inledning från det svenska basketlandslaget så föll allt på plats under gårdagens segermatch mot Ryssland och nu lever fortfarande hoppet om att ta sig vidare från gruppen. Men då krävs en seger ikväll mot EM:s stora flopp Turkiet.

– Visst, de har förlorat sina matcher hittills men det kommer ändå bli tufft. Det gäller att vi tar med oss lagspelet från igår, säger Viktor Gaddefors.

Även om Gaddefors säger att laget trivs under press vill assisterande förbundskapten Torbjörn Gehrke inte prata om måstematch.

– Vi kan inte se det så. Nu har vi vunnit en match precis som vi ville så nu ska vi försöka vinna två och sedan tre.

Sverige är ett av EM:s kortaste lag – ikväll ställs dem mot ett av de längsta.

– De är enormt stora så det gäller att vi utnyttjar vår snabbhet.

Turkiet har inlett med tre raka förluster och efter gårdagens match mot Grekland sa flera av spelarna att de har tappat motivationen nu när de inte har något att spela för, men Torbjörn Gehrke tror ändå att vi kommer få se ett Turkiet som vill vinna.

– Det är svårt för mig att spekulera hur de tänker och känner men jag har svårt att tro att en världsnation som dem tycker att det är okej att komma hem utan seger och att förlora mot Sverige.

Lena Sundqvist, Slovenien
lena.sundqvist@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".