Foto: Scanpix.
Golf

Caroline Hedwall tappade segern på sista rundan

2:42 min

Allt var upplagt för en vinst. I stället tappade Caroline Hedwall spelet - och segern i Helsingborg Open. Svenskan slutade tvåa, ett slag bakom Rebecca Artis, Australien.

Ledningen var stor, tendensen positiv. Men i första Europatourtävlingen i Sverige på fem år blev det inte den hemmaseger som verkade så självklar på lördagen.

Caroline Hedwall gick ut i söndagens rond, hela fyra slag före en duo spelare. Med tanke på att Hedwall spelat bättre och bättre under turneringen på Vasatorp var det lite som talade för att någon skulle rubba henne.

Till slut var det svenskan själv som kom att sänka segerchanserna.

Dubbelbogey på femte hålet gjorde att ledningen krympte till två slag. När samtidigt Rebecca Artis radade upp birdies blev det en spänning få förväntat sig.

Den fjärde, på hål elva, betydde att Artis tog över ledningen.

Till slut kom det också att handla enbart om Artis och Hedwall i kampen om segern.

Hedwall försökte utmana men satte inga birdieputtar. Den 24-åriga australiskan som inte haft några segrar tidigare på Europatouren spelade dock som en veteran och höll avståndet ända fram till sista hålet.

Där svek nerverna, enmetersputten gick via hålkanten och bogeyn gav Hedwall en gratischans.

Birdie på 18:e hålet skulle tvinga fram ett särspel mellan Hedwall och Artis.

Spänningen försvann dock lika snabbt när hennes inspel rullade av green och det blev omöjligt uppdrag för Hedwall.

För svenskan väntar nu närmast Evian Championship nästa vecka, tävlingen som från och med i år har majorstatus. Näst bästa svenskor blev Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist som båda slutade på delad sjunde plats, åtta slag bakom Artis.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista