Jimmie Ericsson, Skellefteå AIK. Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX.
shl

Skellefteås Jimmie Ericsson: "Vi ska jobba hårdast av alla"

Jimmie Ericsson, Skellefteå: "Vi blir minst lika jobbiga att möta i år"
3:26 min

Regerande svenska mästarnas lagkapten hymlar inte. Ett andra raka SM-guld är målsättningen, men samtidigt hyllar han SM-finalisten Luleås lagbygge.

– Det guld vi har vunnit kan ingen ta ifrån oss, däremot så är vår målsättning att vinna SM-guld i år så är det, säger Jimmie Ericsson till Radiosporten och han försäkrar att hungern inte är mindre än förra säsongen.

– När man väl har fått vinna, äntligen, då vet man hur det känns att stå där och ta emot medaljen. Hungern är inte mindre än förra året, det är den inte.

Vad tar du med dig från förra säsongen, vad gäller vinnarkultur, då du vann både SM-guld och VM-guld?

– Ja, det är just vinnarkulturen jag tar med mig. En fantastisk säsong som fick krönas med både SM-guld och senare VM-guld. Det var enormt stort.

Skellefteå var ju oerhört jobbigt att möta förra säsongen. Kommer ni spela på samma sätt den här säsongen?

– Ja, vi blir minst lika jobbiga att möta. Vi har som målsättning att jobba hårdast av alla lag, så även i år.

Vilka lag ser du som främsta utmanare om guldet?

– Jag tycker att Luleå borde ses som en av favoriterna. Det är ett bra lag med skickliga tränare som får ut det mesta av spelarmaterialet. De har ett relativt vinnande spel.

– Linköping tror jag blir att räkna med där också.

Är det någon spelare i ditt eget lag som du förväntar dig ta ett större kliv den här säsongen?

– Det är ganska många jag förväntar mig ta större kliv. Jag tror att Petter Emanuelsson kommer att göra rätt mycket mål i år, han har ett fantastiskt skott.

– Jag tror att Viktor Arvidsson tar vid där han slutade förra säsongen.

– Sebastian Aho (17 år) tror jag kommer att bli ett känt ansikte för SHL:s publik och jag tror att Tim Heed kommer att slå igenom. Det känns som att han är redo att ta steget.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".