Foto: Scanpix

Hamrén: "Vi måste ha tålamod"

2:59 min

På måndagen höll Erik Hamrén presskonferens, dagen innan den viktiga VM-kvalmatchen mot Kazakstan. Och förbundskaptenen höjde ett varningens finger för motståndarlaget.
– Vi måste ha en bra offensiv, säger han.

Zlatan Ibrahimovic skulle egentligen ha medverkat men eftersom hela landslaget blev försenat inför träningen valde den svenska superstjärnan att avstå presskonferensen.

– Vi blev sena från Stockholm för att en hund sprang på startbanan. Sedan gjorde trafiken oss ännu senare när vi kom hit, sa Hamrén.

Hamrén berättade sedan att han har stor respekt för Kazakstan.

– Vi hade en tuff match i Malmö och förväntar oss en tuff match i morgon. Kazakstan är svåra att slå. Vi måste vara bättre än vi var i Malmö för att slå dem imorgon.

– Vi måste ha en bra offensiv. Jag förväntar mig att vi har mer boll än mot Irland. Vi måste utmana mycket. Vi måste ha tålamod.

Vad gäller den svenska truppen finns det vissa frågetecken för Mikael Lustig.

– Lustig är den spelare som är mest osäker att starta av de skadade.

När landslaget tränade senare på kvällen var det Adam Johansson som tog plats som högerback, i den tilltänkta startelvan.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Richard Henriksson, Astana
richard.henriksson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista