Förbundskapten Brad Dean slutar

Brad Dean: "Jag saknar min familj, därför slutar jag"
11 min

Direkt efter Sveriges sista match i EM, där Blågult förlorade mot Italien, meddelade förbundskapten Brad Dean att han slutar.

Sverige föll mot Italien i den sista, och betydelselösa, matchen i EM. Efter slutsignalen berättade förbundskapten Brad Dean att han slutar. Anledningen är att han varit borta från familjen för mycket.

– Min familj har stöttat mig och sagt att jag kan fortsätta om jag vill. Men jag saknar dem. Vi ses nästan aldrig. Det är inte så lätt, därför slutar jag. Jag jobbar både med en klubb och med landslaget och i julas tog vi beslutet att jag skulle sluta efter EM, säger Dean till Radiosporten.

– Jag har gett allt jag kan, och jag har gjort mitt allra bästa. Jag vill tacka förbundet och framförallt Jonte Karlsson för de här åren. Jag är glad att jag fått chansen.

Vad är du mest stolt över under din tid som förbundskapten?

– Det är många saker. Vi har gett många unga spelare chansen och vi har visat att vi kan spela mot de bästa lagen. Dessutom tycker jag att jag har ändrat mentaliteten i svensk basket.

Brad Dean avslutade karriären som förbundskapten med ett löfte.

– Jag kommer fortsätta följa svensk basket, och jag är helt säker på att det kommer gå bra för er.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".