Daniel Rudslätt. Foto: TT
inför shl

AIK: "Vi bygger på kontinuitet"

3:46 min

Många ser sportchefsjobbet i AIK som ett mardrömsuppdrag. Men inte Daniel Rudslätt.

– Jag har varit i branschen i många år och är hockeyrutinerad men kanske inte just på den här stolen, säger den tidigare forwarden till Radiosporten.

Daniel Rudslätt är ny sportchef i AIK. 38-åringen var forward i klubben så sent som 2012. När AIK missade slutspelet förra säsongen avgick dåvarande sportchefen Anders Gozzi efter nio år på posten, och Rudslätt tog då över.

Inför säsongen har AIK tappat flera tongivande spelare som backarna Stefan Johansson, Tobias Viklund och även poängkungen Broc Little. Men Daniel Rudslätt är glad över spelarna han fått behålla.

– Vi bygger på kontinuitet och har stommen kvar av riktiga AIK:are, jag tänker på Blomdahl, Sandberg, Fredrik Karlsson, Steen, det är viktigt för mig att kunna lita på dem. De är motorn eftersom att de har varit här och vet vad som krävs för att spela för AIK ishockey.

Visionen är att etablera sig i den högsta serien och att om tre till fem år vinna SM-guldet.

– Vi vill stå inför ett fullsatt Hovet och vinna en SM-final.

Petra Svensson
petra.svensson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista