Foto: Scanpix.

ARKIV: Här är Byggmarks karriär

1:37 min

Jens Byggmarks karriär har innehållit både djupa dalar och höga toppar.

Jens Byggmarks karriär är brokig. Han är supertalangen som slog igenom med dunder och brak, för att sedan misslyckas helt. På senare år har dock 28-åringen hittat tillbaka till storformen. Här är hans karriär i korthet.

27 januari 2007, Kitzbühel: Byggmark vinner sin första världscuptävling i slalom.

28 januari 2007, Kitzbühel: Byggmark vinner sin andra världscuptävling i slalom.

30 januari 2007, Schladming: Byggmark kröner den smått otroliga helgen med att sluta tvåa i världscuptävlingen i slalom.

9 december 2007, Bad Kleinkirchheim: Succén håller i sig, Byggmark slutar tvåa i världscuptävlingen i slalom.

12 januari 2008, Wengen: Ny pallplats, "Byggis" blir tvåa i världscupslalomen.

20 januari 2008, Kitzbühel: Ett knappt år efter genombrottet är Byggmark tillbaka i Kitzbühel, och det slutar med en andraplats i slalomen.

Efter succéåret gick det tyngre för Byggmark. Mycket tyngre. Ett tag var han så dåligt seedad att han inte ens tog plats bland de 30 första startande i världscupen. Men han gav sig inte. 2012 var han tillbaka i toppen.

11 november 2012, Levi: Efter fyra långa år är Jens Byggmark tillbaka på prispallen i världscupen. I Finland blir det en tredjeplats i slalom.

VM-meriter: Silver i slalom (2013), lagsilver i slalom 2007 och 2011).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista