Kristofer Ottosson och Lars-Gunnar Jansson. Foto: Emma Lukins/Sveriges Radio
shl

Experterna tippar: Så slutar SHL

L-G Jansson och Kristofer Ottosson tippar SHL
9:55 min

Både Radiosportens ishockeyexperter Lars-Gunnar Jansson och Kristofer Ottosson tror på en finalrepris mellan Skellefteå och Luleå. Men där tar likheterna i SHL-tipsen slut.

Vilka tre lag som slutar högst upp i grundserien är båda experterna förvisso helt överens om. Men sedan börjar de bli oense.

Lars-Gunnar Jansson har nykomlingen Örebro som tabelljumbo, medan Kristofer Ottosson tror att de slutar så högt som nia - och alltså får spela om slutspelsplatserna.

– En spännande grupp. Och intressant att ta in Tina Thörner som mental tränare. Jag hoppas att Örebro lyckas och jag tror att de lyckas, säger Ottosson om Örebro.

Kristofer Ottosson tror AIK blir ett av lagen, ihop med Leksand som både han och Lars-Gunnar Jansson har i botten, som åker ner i kvalserien. Men L-G har "Gnaget" ovanför strecket.

–  Jag tror på Daniel Rudslätts visionsarbete, säger L-G Jansson.

Också om Växjö går åsikterna isär. Ottosson tror att smålänningarna slutar topp-sex och går direkt till kvartsfinal, men L-G Jansson tror de i stället får kämpa sig dit via det så kallade play-in:et.

Vad gäller SM-finalen så tror båda experterna att det blir en repris på förra säsongen med Luleå och Skellefteå. Men de har olika slutsegrare.

– Med stor självklarhet så blir det Skellefteå som kommer vinna andra året på raken, säger L-G Jansson.

– Jag håller inte med. Jag tror att Luleå vinner i år. Det är lite dags för Luleå och de kommer få skörda ännu mer av det tuffa, hårda jobb som de har lagt ner under flera år och i år är de redo att ta klivet, säger Kristofer Ottosson.

Så tippar Lars-Gunnar Jansson:

1. Skellefteå
2. Luleå
3. Linköping
4. Färjestad
5. HV 71
6. Frölunda
-----
7. Modo
8. Brynäs
9. Växjö
10. AIK
-----
11. Leksand
12. Örebro

Final: Skellefteå-Luleå

SM-guld: Skellefteå


Så tippar Kristofer Ottosson:

1. Skellefteå
2. Luleå
3. Linköping
4. Frölunda
5. Färjestad
6. Växjö
-----
7. HV 71
8. Brynäs
9. Örebro
10. Modo
-----
11. AIK
12. Leksand

Final: Skellefteå-Luleå

SM-guld: Luleå

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".