Pär Arlbrandt/Mattias Sjögren/Carl Söderberg. Foto: TT Nyhetsbyrån
shl

Här är Linköpings nya superkedja

Simon Hjalmarsson: "Mattias Sjögren är lite lik Carl Söderberg"
3:18 min

Mattias Sjögren har plockats in som ersättare till poängkungen Carl Söderberg. Tänkta kedjekamraten Simon Hjalmarsson tror på succé.

Förra säsongen stoltserade Linköping med en superkedja i form av Carl Söderberg, Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson. Tillsammans gjorde de närmare 200 poäng för klubben men nu har de tappat en viktig ingrediens. Poängkungen Carl Söderberg har valt att lämna för spel i Boston och NHL.

– Han gjorde 31 mål så det är klart att det är en stor del av laget som har försvunnit men jag tror vi har andra spelare i laget som kan prestera och vi får väl se till att sprida ut poängen lite mer i laget än att bara förstakedjan ska göra massa poäng, säger Simon Hjalmarsson till Radiosporten.

Nyförvärvet Mattias Sjögren är tänkt som ersättare till Carl Söderberg. Sjögren som vann SM-guld med Färjestad 2011 kommer närmast från spel i Washington Capitals farmarlag Hershey Bears. Nu är han tillbaka i svensk hockey och Simon Hjalmarsson tror att det kan bli en publikfavorit i Cloetta Center.

– Han är lite lik Carl (Söderberg), han är stor och stark och svårstoppad när han får upp farten men sen är han väl också väldigt duktig defensivt. Men jag tror att i år med en lite mer offensiv inställning så kan han göra ganska mycket poäng också, säger Hjalmarsson om den nya kedjekamraten, säger Simon Hjalmarsson.

Mattias Sjögren själv ser sig inte som en ersättare till Carl Söderberg men han tycker att han kompletterar Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson bra.

– Det som jag har som kanske inte dem har är min storlek och att jag är stark med pucken och försöker på så sätt dra på mig uppmärksamhet och ge puckarna till dem i rätt tid, för får de utrymme så är de väldigt duktiga, säger Mattias Sjögren.

Simon Hjalmarsson tror att den nya kombinationen kan bli en ny superkedja under säsongen då Linköping ska ta klubbens första SM-guld.

– Det finns potential för det.

Petra Svensson
petra.svensson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".