Daniel Richardsson. FOTO: NISSE SCHMIDT / SCANPIX
längdskidor

Richardsson tillbaka - i rekordfart

Läkaren om Daniel Richardsson: "Det är bättre än vad vi hade förväntat oss"
1:54 min

Daniel Richardsson har återhämtat sig rekordsnabbt efter olyckan där han blev påkörd av en lastbil. Efter bara två månader är han redan tillbaka och tränar med landslaget.

Skidåkaren Daniel Richardsson blev påkörd av en husbil och fick knät söndertrasat i juli. Men, han har redan återhämtat sig så pass att han kan träna det övriga landslaget på lägret i Toblach i Italien, och kan även hänga med de allra bästa på rullskidor.

– Det är bättre än vad vi hade förväntat oss, naturligtvis, säger landslagsläkaren Per Andersson.

– Samtidigt är den här skadan har har väldigt allvarlig. Det är inte ovanligt med bakslag, och det måste vi vara medvetna om.

Det var i samband med ett däckbyte 14 juli som . Vännen avled och Richardsson fick korsbandet avslitet och ledkapseln och flera ligament i knät skadade. I stället för operation valde Daniel Richardsson att rehabträna. Något som alltså gått över förväntan.

– Just nu ligger ju Daniel på en väldigt hög belastningsnivå vad gäller rehabiliteringsdleen. Det är en skör balansgång att gå när man lägger en så pass tuff plan som vi har gjort, säger Per Andersson.

– Det kan bli ett bakslag med svullnad och så. Men vi har varit förskonade från det hittills. Daniel gör ett fantastiskt jobb här.

OS i Sotji i februari 2014 är förstås det stora målet för säsongen, men det är ännu för tidigt att säga om Daniel Richardsson kommer att vara i form tills dess.

– Vi har ju lagt en tydlig plan där vi ska försöka få tillbaka Daniel så snabbt som möjligt i tävlingsspåret igen, och det är det som är vår ambition just nu. Sen hur långt det räckerm det får vi se, säger Per Andersson.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".