Allsvenskans guldstrid - plus och minus

Med en enormt spännande höstavslutning i allsvenskan, både vad gäller topp- och bottenstrid, här är mina plus och minus på de inblandade topplagen.

GULDSTRIDEN

 
Malmö

Plus: Bredaste spelartruppen, med många alternativ på varje position. Därför rustade att klara av skador och avstängningar mot slutet av serien.
Minus: Tokelo Rantie var ingen målmaskin men oj vilken dimension (snabbheten!) som försvinner i Malmös anfallsspel nu när han lämnat.

Helsingborg

Plus: Seriens målfarligaste lag fyllt av matchvinnare, riktiga vinnartyper som klive fram när det behövs som allra mest.
Minus: Det har som förväntat visat sig vara omöjligt att ersätta Alejandro Bedoya och May Mahlangu.

AIK

Plus: Försvarsspelet har på senaste tiden varit seriens bästa, med elva spelare som välorganiserat vet precis vad de ska göra. Eller beror det på att Majstorovic inte är kvar i mittförsvaret?
Minus: Saknar ett riktigt bra passningsspel utan förlitar sig på organisation och vissa spelares individuella prestationer.

IFK Göteborg

Plus: Har seriens hetaste anfallspar i Tobias Hysén och pånyttfödde Robin Söder.
Minus: Jag vänder på resonemanget här och menar att laget är alldeles för beroende av firma Hysén/Söder, få andra matchvinnare.

(13 sep)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Toppstriden

Malmö FF        51 poäng
IFK Göteborg   50
Helsingborg     45

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista