Caroline Hedwall. Foto: Scanpix.
golf

Tuff start för Caroline Hedwall

Nu på morgonen kunde Evian Championship dra igång, efter att torsdagens spel regnat bort.

15 spelare hann starta under gårdagen innan man fick blåsa av spelet, men deras resultat har strukits och alla börjar om från noll.

Arrangörerna hoppas trots att man tappat en dag att kunna genomföra samtliga fyra rundor i tävlingen, som avgörs i franska Evian-les-Bains, under helgen. Detta genom att man då spelar två rundor på söndag.

För Caroline Hedwall blev det en tuff start på tävlingen. 74 slag, tre över par, betydde att hon vid 15-tiden inte låg bättre än delad 84:a.

– Det var frustrerande. Det är en sådan dag där man bara vill avsluta ronden, sade Hedwall.

– Man fick helt enkelt inte betalt och det rullade inte på. Det är lätt att man blir extremt frustrerad. Jag blev irriterad under ronden men kom ändå in på plus 3. Det är ingen katastrof.

Hedwall, som inledde på tian, gick de första nio på två över par efter att på 18:e hålet varit en koppsnurr från en birdie. Ytterligare två bogeys gjorde att hon ett tag låg på fyra över par. Dagens slag för Hedwall var annars på sjunde hålet där hennes inspel var nära att rulla i till en eagle, men hon fick nöja sig med en birdie på par 5-hålet.

I delad ledning är sydkoreanska veteranen Se Ri Pak och tyskan Sandra Gal, som båda gick på 66 slag, fem under par.

Sverige finns representerat genom Caroline Hedwall, Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist, Sophie Gustafson och Helen Alfredsson, som gör sin sista tävling i karriären.

Tävlingen har i år bytt namn i samband med att den uppgraderats till en major, det vill säga lika stor status som bland annat British Open och US Open.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista