Gabriel Karlsson, Leksand. Foto: Emil Holmberg
inför shl

Leksand: "Gäller att utnyttja trycket i hallen"

Gabriel Karlsson, Leksand: "Det kan bli lite som ett hingstutsläpp"
4:26 min

Återkomsten till högsta serien har varit efterlängtad. Nu är det nära. Leksand tar emot ärkerivalen Brynäs i premiären - inför en fullsatt hemmaarena.

– Man har gått och väntat väldigt länge på den här matchen, eller att hela serien ska dra igång, säger Leksands Gabriel Karlsson.

– Direkt efter att vi blev klara för elitserien och spelschemat kom så blev det ett extremt drag efter biljetter till den här matchen, så det kommer bli en riktig rivstart.

Leksand, tillbaka i hockeyns finrum efter sju år, och Brynäs, mästare i förfjol men med en tung säsong bakom sig, har länge haft ett hatkärleks-förhållande till varandra.

Och nu blir det upp till bevis för Leksand, som ändå får se sig som underdogs i premiärmötet.

– Det gäller att vi kan utnyttja det tryck som kommer att bli i hallen. Men samtidigt så gäller det att hålla huvudet kallt, och det kan vara lättare sagt än gjort i en sån där match, säger Gabriel Karlsson.

– Det blir lite som ett hingstutsläpp, att alla bara kör. Det blir kanske lite mindre hjärna. Förhoppningsvis kan vi hitta en balans där, där vi jobbar hårt och spelar bra. Då har vi en bra chans att nypa tre poäng.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".