Foto: TT.
ishockey – shl

Melin kritisk till nya SHL-reglerna

I dag är det nedsläpp för en ny säsong i SHL. En premiär som innebär en handfull regeländringar sedan förra säsongen. Linköpings tränare Roger Melin riktar nu kritik mot delar av förändringarna, som han menar kommer medföra fara för spelarna.

En av regeländringarna inför årets SHL-säsong är att tuffare bedömning av spelförstörande moment sätts in.  Domarna kommer bland annat fokusera på att få bort slag mot klubban och fasthållningar.

De flesta har sett positivt på de nya tuffare reglerna. Men en som inte är odelat positiv är Linköpings tränare Roger Melin som ser faror med de nya hårdare bedömningarna.

– De senaste åren har det varit en successiv förbättring för att försöka få bort spelförstörande moment. En konsekvens av det kan bli att det blir fler hjärnskakningar, säger Melin till Aftonbladet.

Ett påstående som han förklarar så här:

– På grund av att man aldrig får stå i vägen eller haka i folk. Förr i tiden gjorde det att man saktade ner farten. Nu är det full fart till det tar stopp. Min egen analys av det är att det kanske blir fler och fler hjärnskakningar för att det inte finns något stopp längre. Farten blir ännu högre och till slut är det bara sargen som tar emot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".