Foto: Nisse Schmidt / SCANPIX
Leksand-Brynäs

Leksand förlorade klassiska mötet

1:45 min

Leksands stora comebackfest i högsta serien varade bara i en halv period. Därefter visade Brynäs klassen och vann till slut derbyklassikern med 3-1.

Leksand fick därmed ett tydligt besked att det inte räcker med entusiasm.

Leksand gjorde en rivstart och satte direkt Brynäs under stark press. Spelare som Mikael Johanson och Johan Ryno visade i början av första perioden att de kommer att bli oerhört viktiga för Leksand.

När sedan Johan Svedberg gjorde 1-0 för Leksand efter 7.21 var det jubel i fullsatta (7 650) hemmaarenan.

Men där tog dalafesten slut. Brynäs reste sig och skruvade upp tempot till ett snabbt och rappt spel som skapade stora problem för dalkarlarna.

Den definitiva vändningen kom i andra perioden. Brynäs dominerade totalt och under flera minuter kom inte Leksand ur egen zon.

Då klev också Brynäs Andreas Thuresson fram och avgjorde matchen. Han kvitterade till 1-1 efter 7.55 och bara sju sekunder från periodvilan slog han in 2-1. Ett skott som Leksands målvakt Oscar Alsenfelt borde ha tagit.

– Jag slänger in den lite på flyt och den går in mellan benen, säger målskytt Thursesson till Radiosporten om sitt andra mål.

I den sista perioden fortsatte Brynäs dominans och när Bill Sweatt gjorde 3-1 var det avgjort.

Brynäs hade gett Leksand ett iskallt besked om hur det går till i högsta serien

– Allting går mycket fortare, men det är ingen överraskning. Det visste vi om sedan tidigare, säger Leksands Johan Svedberg till Radiosporten och ger laget knappt godkänt.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista