fotboll – la liga

Ronaldo förlänger med Real – blir bäst betald

Cristiano Ronaldo, 28, förlänger sitt kontrakt med Real Madrid. Det meddelar klubben via sin hemsida. Den potrugisiske superstjärnan stannar i klubben till 2018 och enligt tidningen El Pais blir han världens bäst betalde spelare.

Real Madrid har inte ännu publicerat några detaljer om Ronaldos kontrakt, som annars skulle ha löpt ut 2015. Men Enligt El Pais handlar det alltså om en förlängning till 2018.

Det nya kontrakten kommer enligt tidningen ge superstjärnan en årslön på närmare 20 miljoner euro. Det gör att Barcelonas superstjärna Lionel Messi, som har "bara" 16 miljoner euro i lön, får nöja sig med att vara näst bäst betald i Spanien.

Ronaldo som i och med gårdagkvällens mål mot Villareal i 2-2-mötet har nätat 203 gånger för klubben - på lika många matcher. Ett fantastiskt målsnitt.

Real Madrid offentliggjorde Ronaldos förlängning på en presskonferens under söndageseftermiddagen. Både superstjärnan själv och Real Madrids president Florentino Perez var på plats.

– Det är en speciell dag för mig, säger Ronaldo efter att ha skrivit på jättekontraktet.

– Det är klart pengar är viktigt, jag tänker inte ljuga om det, men det är inte det viktigaste. Det jag prioriterar är att vara i världens bästa klubb, en klubb som kan vinna fler Champions League-titlar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista