1 av 2
Foto: TT.
2 av 2

Sam Larsson räddade Blåvitt i 91:a

1:48 min

Efter 90 minuter i stort sett utan målchanser klippte Sam Larsson till på halvvolley. Inhopparens 1-0-skott mot Halmstad gjorde att Göteborg hänger sig fast i toppstriden.

Radiosportens Paul Zyra utser lagens lirare:
Halmstad: Oliver Silverholt
Göteborg: Robin Söder

Sam Larsson byttes in i stället för Robin Söder med sju minuter kvar av ordinarie tid. När klockan tickat in på tilläggstid nickade Tobias Hysén bakåt till Larsson. 20-åringens tekniskt svåra halvvolley lurade Stojan Lukic.

– Jag siktade på mål och försökte få ner bollen bara så att det inte blev pannkaka av allting, säger Sam Larsson till Radiosporten.

Målet gör att Göteborg sätter press på övriga topplag - och att bara målskillnad separerar Halmstad från nedflyttningsplats.

Det var två grovarbetande lag som bjöd på få finesser. Summan av det hårda arbetet på båda sidorna blev nära nog noll, om man räknar rejäla målchanser.

IFK-yttern Lasse Vibe fick ett öppet läge till höger i straffområdet, men dansken väntade och väntade tills HBK-backen Oliver Silverholt hann ikapp och avväpnade honom.

Vibe hade sedan också faktiskt en avslutning på mål när han läste en feltajmad bakåtpassning av Jesper Westerberg. Då gjorde Lukic sin enda riktiga räddning i matchen.

Halmstad gav inte heller John Alvbåge några svåra uppgifter. Ett antal inlägg såg farliga ut, men framstormande anfallare fick aldrig träff eller så hann bortaförsvarare först på bollarna.

– Det känns väldigt tungt. Jag tycker vi gör en väl genomförd match. Vissa stunder i andra halvlek är vi lite farligare så det känns jättetungt, säger Selakovic till Radiosporten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista