1 av 2
2 av 2
Foto: TT.

Mjällby bröt svit och vann borta

1:30 min

Mjällby har ett uselt facit på konstgräs - men mot Syrianska lossnade det. På söndagen kom årets första allsvenska vinst på plasten, 2-1. Det kan Mjällby till stor del tacka en nytänd Pär Ericsson för.

Radiosportens Kenneth Range utser lagens lirare:
Syrianska: Mattias Mete
Mjällby: Robin Strömberg

Laget från Listerlandet hade inför söndagsmatchen bara två bortavinster i årets allsvenska, båda på naturgräs, mot Djurgården på Stockholms Stadion och Helsingborg på Olympia. Övriga sex vinster har tagits hemma också det på naturgräs.

Men nu när Pär Ericsson hittat självförtroendet efter månader med rehab av en stressfraktur i foten kom första konstgräsvinsten.

Mjällbyanfallaren har bara spelat sporadiskt i sommar, men nu har både form och självförtroende kommit tillbaka. Ericsson kom till Södertälje arena med tre gjorda mål på de tre senaste matcherna. Mot ett avsågat Syrianska kom fjärde målet på fyra matcher efter 25 minuter. Mjällbyanfallaren tog vara på en nickskarv i djupet, löpte förbi Syrianskamålvakten Garaca och petade till bollen, som med knapp styrfart rullade in i mål.

Syrianskaanfallaren Mattias Mete klippte sedan visserligen vackert in 1-1 på volley i slutet av andra, men Mjällby spelade smart och disciplinerat och Andreas Blomqvist kontrade några minuter efter kvitteringen in 2-1. Det orkade inte Syrianska möta och inkasserade därför säsongens sjuttonde förlust.

– Det blir ett snöpligt mål. Det är tungt eftersom det varit så hela året, säger Mattias Mete till Radiosporten.

I Mjällby var det gladare miner efter matchen.

– Det är bara att njuta av de sista matcherna och försöka spela det spelet vi kan spela nu, säger Andreas Blomqvist till Radiosporten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista