Foto: TT. Montage: Radiosporten.
handboll – elitserien

Efter finalklassikern – nu ska Drott försvara guldet

4:38 min

För drygt fyra månader sedan blev Drott svenska mästare i handboll efter en fenomenalt dramatisk final. På onsdag inleder klubben sitt titelförsvar.

Det blev SM-guld för Drott i våras, efter att Magnus Persson skjutit segermålet mot Kristianstad med få sekunder kvar av matchen.

– Jag blir fortfarande lycklig när jag tänker på det. Fast nu är en ny säsong här med nya möjligheter, så nu handlar det mest om den, säger Magnus Persson några dagar före den nya upplagan av elitserien i handboll.

Regerande mästarna Drott har gott stöd bland människorna hemma i Halmstad där optimismen inför säsongen frodas. Fast de flesta som jobbar i handbollsbranschen tror inte att Drott kommer att nå så stora framgångar i år. Ett faktum som inte verkar plåga lagets tränare Ulf Sivertsson:

– Nej, vi är ju vana vid det. Förra säsongen var det inte heller särskilt många som trodde på oss och nu känns det ju rätt att Kristianstad och Lugi räknas som favoriter med tanke på alla stora nyförvärv de lanserat. Men vi är ett lag, som vet att vi kan klara av att nå hela vägen till SM-guldet - även om vi ska vara medvetna om att vi står inför en krävande säsong, med vårt unga lag, med spel i både elitserien och i Champions League.

Storskytten Magnus Persson är också inne på att krävande utmaningar väntar på Drott, men samtidigt är det ju härliga utmaningar.

– Vi ska spela i Champions League, det är hur häftigt som helst.

Drott har inför säsongen blivit av med Daniel Lindgren (Kristianstad) samt Diego Perez-Marne och Michael Matsson som slutar. Bland värvningar finns främst lovande Henrik Olsson (Staffan Olssons son).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista