Foto Anders Wiklund / Scanpix
OS 2022

Östersund vill ha OS-skidskyttet

6:49 min

Om Stockholm får OS 2022 bör skidskyttet avgöras i Jämtland, det vill Östersunds kommun som stöttas av skidskytteförbundets generalsekreterare.

Östersund bör arrangera OS-skidskyttet 2022, om Stockholm får OS. Svenska skidskytteförbundet stöttar Östersunds kommun och regionen Jämtland i den saken, och har idag informerat OS-utredaren Jöran Hägglund.

– Vi ser gärna att skidskyttet går i Östersund. Vi har en mycket attraktiv stadion som mycket väl kan passa ett OS-arrangemang, säger generalsekreteraren Ingemar Arwidsson som menar att det skulle bli betydligt billigare att arrangera skidskyttet i Östersund.

– Vi försöker visa på ett hållbart och mycket gångbart alternativ, säger Ingemar Arwidsson.

Sveriges olympiska kommittés förslag är att vinter-OS 2022 arrangeras i Stockholm, men att de alpina fartgrenarna placeras i Åre.

Det blir dyrt, menar skidskytteförbundet.

– Med tanke på att det satsats 200 miljoner i Östersund på en skidstadion så kommer man nog knappast under 150 miljoner, säger Ingemar Arwidsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista